Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 1 - 2 piments jalapeño frais, égrainés, sans tige et sans membranes
- 500 g de lait
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- 1 œuf entier
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 35% m.g., très froide
- 150 g de pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2061 kJ / 493 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.44 g
- Tłuszcz
- 37.53 g
- Błonnik
- 27.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la réglisse
3h 45 min
Glace Anko
10h 15min
Glace caramel au beurre salé
12h
Crémeux glacé aux pêches
3h 45 min
Glace à la fraise et au yaourt
4 Std. 20 Min
Glace chocolat-cannelle
12h
Glace au coco
4 godz.
Sorbet citron vert
12h
Sorbet minute fraise-banane
4 godz. 15 min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet framboise-girofle
12h
Sorbet mangue-Passion
12h