Glace au chocolat et piment jalapeño

Glace au chocolat et piment jalapeño

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La veille
  • de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
    150 g
  • piments jalapeño frais égrainés, sans tige et sans membranes
    1 - 2
  • de lait
    500 g
  • de cacao en poudre non sucré
    10 g
  • œuf entier
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    500 g
  • de pépites de chocolat
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 493 kcal / 2061 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 37.53 g
Węglowodany 31.44 g
Błonnik 27.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...