Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée au chocolat
- 80 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, et un peu pour le moule
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- farine de blé, pour le moule
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de cacao en poudre
L'émulsion chocolat café
- 20 g de café en grains
- 200 g de lait
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 60 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2539 kJ / 609.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées chocolat et noix
25min
Gâteau au café et à la vanille
5h 15min
Opéra
24h
Tartelettes choco-raisins
1h
Sachertorte
14h 30 min
Délice chocolat-coco
1 Std. 30 Min
Praliné chocolat-noisette
1h
Cheesecake aux fraises sur fondant chocolat
4h
Tarte au chocolat et noix du Périgord
1h 15min
Semifrio pêche-abricot
3h 35min
Flan pâtissier au chocolat
3h
Entremets façon tiramisu
5h