Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Öl
- 1 Prise Chilipulver
- 100 g trockener Weißwein
- 200 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut - 400 g Tintenfische, ganz, klein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 260 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Seafood-Eintopf
50 Min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Zander mit Spinat
30 Min
Tintenfischsauce
40min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 Min
Forellen des Bischofs
35min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 Std. 5 Min
Lammeintopf mit Paprika
50 Min
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Muscheln mit Tomatensauce
40min