Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 40 g Öl
- 1 Prise Chilipulver
- 100 g trockener Weißwein
- 200 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut - 400 g Tintenfische, ganz, klein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1091 kJ / 260 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Tintenfisch
40min
Tintenfisch mit Tomaten und Zuckerschoten
25 min
Seeteufel in Sauce
1 godz.
Lamm mit Artischocken
1h 30min
Tintenfischsauce
40min
Kabeljau in Tomaten-Salzzitronen-Sugo
1 godz.
Thunfischsteaks mit cremiger Zwiebelsauce
40min
Fischsuppe
1h 40min
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1 godz.
Tintenfischpasta in Zitronen-Knoblauch-Sauce
40min
Seafood-Eintopf
50 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40min