Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Lammrückenfilet, in 4 gleichgroßen Stücken
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 EL Sesam, ungeschält
- ½ TL Meersalz, grob
- ¼ TL Pfefferkörner, schwarz
- 1 TL Sumach
- 30 g Mandeln
- 30 g Datteln, entsteint, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 200 g Wildreismischung
- 1200 g Wasser
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Babyspinat
- 200 g Cherry-Tomaten
- 3 EL Olivenöl
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3029 kJ / 720 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35p
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Colombo-Lammcurry mit Auberginen
2 godz. 15 min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13h 30min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50min
Gedämpfte Lachspäckchen
55 min
Würziges Orangenhähnchen mit Basmati-Reis
1 godz.
Kalbsragout mit Erbsen
1 godz. 15 min