Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Möhren, in Stücken
- 40 g Staudensellerie, in Stücken
- 1 Chilischote, klein, entkernt
- 40 g Öl
- 600 g Kalbsfleischwürfel, sehnenfrei (3 cm)
- 2 EL Mehl
- 100 g Rotwein
- 240 g stückige Tomaten (Dose)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
-
300
g Erbsen, frisch
lub 300 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammragout
1 godz.
Gedämpfter Kabeljau mit Speckstippe und Kartoffel-Erbsen-Püree
1 godz.
Kaninchen-Terrine
1 godz. 10 min
Rinderschmortopf
1h 55min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1 godz. 40 min
Boeuf Bourguignon
1hod. 30min
Ossobuco
1 godz. 20 min
Provenzialisches Lammragout
1 godz. 40 min
Rinderragout mit Bohnen
50 Min
Hähnchen-Arrabiata
55 min
Rindfleisch in Rotwein
2 godz. 15 min
Rinderfilet alla Pizzaiola
30 Min