Urządzenia i Akcesoria
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
200 g jogurtu naturalnego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus 1 szczypta
-
¼ łyżeczki skórki otartej z cytryny (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
1 - 1 ½ łyżki liści mięty, świeżych posiekanych
-
100 g liści szpinaku, świeżych
-
40 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
5 g oliwy z oliwek
-
1 papryka spiczasta (200-250 g lub kilka mniejszych)
-
½ łyżeczki soli plus 1 szczypta
-
100 - 130 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
25 g migdałów, w słupkach25 g orzeszków piniowych
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcje
Sód
909 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
1913.3 kJ /
457.3 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Ryba w stylu Veracruz
45 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Kalafior tikka masala
30 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min