Sałatka brokułowa z pesto z rukoli

5.0 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Pesto z rukoli
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    10 g
  • orzeszków piniowych
    30 g
    30 g migdałów, w słupkach
  • ząbki czosnku
    2
  • rukoli
    85 g
  • oliwy z oliwek
    75 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Sałatka z brokułu
  • różyczek brokułu
    550 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
    220 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    220 g
  • sera feta pokruszonego
    150 g
  • cytryny ekologicznej
    ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307.5 kcal / 1286.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 496.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...