Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Pesto z rukoli
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
30 g orzeszków piniowych
-
2 ząbki czosnku
-
85 g rukoli
-
75 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka z brokułu
-
550 g różyczek brokułu
-
220 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
-
220 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 g sera feta pokruszonego
-
½ cytryny ekologicznej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.5 kcal /
1286.5 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
496.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Sałatka z fasolką, boczkiem i orzechami
25 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6)
30 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Dorsz pod orzechową kruszonką z kaszą i sałatką
35 min