Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Pesto z rukoli
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
30 g migdałów, w słupkach30 g orzeszków piniowych
-
2 ząbki czosnku
-
85 g rukoli
-
75 g oliwy z oliwek
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka z brokułu
-
550 g różyczek brokułu
-
220 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
-
220 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
150 g sera feta pokruszonego
-
½ cytryny ekologicznej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
496.6 mg
Białko
12 g
Kalorie
1286.5 kJ /
307.5 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
14.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Buraki z orzechowym sosem miso i sałatką z ziół
1 godz. 10 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min