Urządzenia i Akcesoria
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
Pesto z rukoli
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
-
skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki10 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
ząbki czosnku2
-
rukoli85 g
-
oliwy z oliwek75 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Sałatka z brokułu
-
różyczek brokułu550 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka220 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół220 g
-
sera feta pokruszonego150 g
-
cytryny ekologicznej½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
307.5 kcal /
1286.5 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
24.3 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Sód
496.6 mg