Sałatka brokułowa z pesto z rukoli

4.7 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

Pesto z rukoli
  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 30 g orzeszków piniowych
    30 g migdałów, w słupkach
  • 2 ząbki czosnku
  • 85 g rukoli
  • 75 g oliwy z oliwek
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka z brokułu
  • 550 g różyczek brokułu
  • 220 g czerwonej cebuli pokrojonej w 0,5 cm piórka
  • 220 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 150 g sera feta pokruszonego
  • ½ cytryny ekologicznej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 307.5 kcal / 1286.5 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 496.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...