
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki
Składniki
Salsa Pico de gallo
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli
-
2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
-
1 czerwoną papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
Wegańskie nadzienie
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
110 g marchewki pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
-
120 g cukinii pokrojonej w słupki (6 x 1 cm)
-
2 łyżki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
-
300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w słupki (6 x 1 cm, patrz wskazówka)
-
4 tortille pszenne, pełnoziarniste
-
4 łyżeczki orzeszków piniowych
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
388.5 kcal /
1625.3 kJ
Białko
29 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
57.3 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Szybkie obiady VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Tofu tikka masala
55 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min