Wegańskie fajitas z tofu i warzywami

Wegańskie fajitas z tofu i warzywami

4.6 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 sztuki

Składniki

Salsa Pico de gallo
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g cebuli
  • 2 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
    ¼ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 1 czerwoną papryczkę chili, świeżą bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 500 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka soli
Wegańskie nadzienie
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 110 g marchewki pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (4 x 1 cm)
  • 120 g cukinii pokrojonej w słupki (6 x 1 cm)
  • 2 łyżki mieszanki przypraw do tacos i fajitas
  • 300 g tofu, średnio twardego pokrojonego w słupki (6 x 1 cm, patrz wskazówka)
  • 4 tortille pszenne, pełnoziarniste
  • 4 łyżeczki orzeszków piniowych
    4 łyżeczki migdałów, w słupkach
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1 mg
Białko 29 g
Kalorie 1625.3 kJ / 388.5 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 57.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...