Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zapiekanka z łososiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
800 - 1000 g warzyw, mieszanych np. ziemniaków, batatów, różyczek kalafiora, marchewek, korzenia selera, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
250 g łososia wędzonego na zimno pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1541.3 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
2157.9 kJ /
515.8 kcal
Tłuszcz
34.6 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
19.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Pieczony łosoś ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
30 min
Łosoś z warzywnym kuskusem i sosem kurkumowym
40 min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30 min
Risotto z warzywami i rybą (TM6, TM7)
30 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.