
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g rukoli
- 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
- 100 g fileta z dorsza, bez skóry i ości
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
- pieprz czarny, mielony do oprószenia
- 10 g oliwy z oliwek plus 1 łyżka i dodatkowa ilość do posmarowania
- 20 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
- 30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, przekrojonych na pół
-
10
g sera parmezan
lub 10 g sera grana padano - 1000 g wody
- 30 g kaszy gryczanej, niepalonej
- czosnek, granulowany do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 563.3 kcal / 2356.8 kJ
- Białko
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Sód
- 2647.1 mg