Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
1 bakłażan (ok. 250 g)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g sera feta pokruszonego
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1064.2 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1762.4 kJ /
421.2 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30min
Wegańskie curry z bakłażanem
50min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1h 10min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55min
Lasagne dyniowa
1h 45min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1h 5min