
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja
Składniki
-
bakłażan (ok. 250 g)1
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia10 g
-
sera feta pokruszonego50 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
ząbek czosnku1
-
krojonych pomidorów, z puszki200 g
-
papryki wędzonej, mielonej¼ łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.2 kcal /
1762.4 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
48.5 g
Błonnik
20.2 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1064.2 mg