Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta

Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta

4.5 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
1 porcja

Składniki

  • bakłażan (ok. 250 g)
    1
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 szczypta
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    10 g
  • sera feta pokruszonego
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 g
  • papryki wędzonej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ łyżeczki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 421.2 kcal / 1762.4 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 48.5 g
Błonnik 20.2 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1064.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...