Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
150 g różyczek brokułu
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu do risotto200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
600.7 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1087.8 kJ /
260 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 Min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 Min
Wegańskie spaghetti bolognese z tofu
40 Min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 Min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 Min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 Std.
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 Min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 Min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Kalafior tikka masala
30 Min