Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
ząbek czosnku pokrojony w plastry1
-
papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki150 - 180 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki100 g
-
różyczek brokułu150 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki100 g
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
wody400 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1087.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
46.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
600.7 mg