Urządzenia i Akcesoria
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
1 ząbek czosnku pokrojony w plastry
-
150 - 180 g papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
150 g różyczek brokułu
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
200 g ryżu białego, krótkoziarnistego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1087.8 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
46.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
600.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 Min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6)
1 Std. 10 Min
Spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami
25 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 Min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 Min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 Min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 Min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 Min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 Min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 Min
Sorbet z mrożonych owoców
5 Min