Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • ząbek czosnku pokrojony w plastry
    1
  • papryki, różnokolorowej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    150 - 180 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
    100 g
    100 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • różyczek brokułu
    150 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    100 g
  • papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    400 g
  • ryżu białego, krótkoziarnistego
    200 g
    200 g ryżu do risotto

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260 kcal / 1087.8 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 5.7 g
Węglowodany 46.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 600.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...