Honey soy tofu with steamed rice

4.7 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • soy sauce
    25 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
  • honey
    30 g
  • basmati rice
    200 g
  • water
    300 g
  • extra virgin olive oil plus extra to fry
    20 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • firm tofu patted dry with paper towel and cut into cubes (2 cm)
    250 g
  • Sriracha sauce to serve
  • sesame seeds to serve
  • spring onion/green onion sliced to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1298.7 mg
Białko 28.2 g
Kalorie 2897.7 kJ / 692.6 kcal
Tłuszcz 21.7 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 99.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...