Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)

Silverbeet and mushroom tart (Diabetes)

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • eggs
    3
  • wholemeal spelt flour
    220 g
  • fennel seeds
    1 tsp
  • extra virgin olive oil plus an extra 1 tsp
    60 g
  • water
    30 g
  • spring onion/green onion trimmed and cut into pieces
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh portobello mushrooms (230 g), thinly sliced
    3
  • fresh silverbeet leaves, stalks removed and coarsely chopped
    370 g
  • ground black pepper to taste
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • goats cheese
    80 g
  • fresh parsley leaves only, roughly chopped, to garnish
    2 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 477.5 kcal / 1995 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 340 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...