Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 eggs
- 220 g wholemeal spelt flour
- 1 tsp fennel seeds
- 60 g extra virgin olive oil, plus an extra 1 tsp
- 30 g water
- 1 spring onion/green onion, trimmed and cut into pieces
- 1 garlic clove
- 3 fresh portobello mushrooms (230 g), thinly sliced
- 370 g fresh silverbeet leaves, stalks removed and coarsely chopped
- ground black pepper, to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- 80 g goats cheese
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only, roughly chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1995 kJ / 477.5 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 340 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower dhal with soft steamed eggs (Diabetes)
35min
Chicken meatballs in smoky tomato and eggplant sauce
50min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20min
Peach and cardamom pie
1 Std. 35 Min
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
1h
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Blueberry, almond and fennel jam tart
3h 10min
Indonesian red spice paste
45min
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Boulangère potatoes
1h 40min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min