Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
25 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
130 g mleka
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
50 g śmietany dowolnej
-
½ łyżeczki musztardy pikantnej, np. francuskiej
-
½ łyżeczki słodkiej musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
2086 kJ /
498 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Purée z kalafiora i selera
40 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min