
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
- 5 szczypt soli lub ilość do smaku
- 200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 120 g mleka
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
- 1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
- 100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
- 50 g jogurtu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 173 kcal / 724 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 610 mg