Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z wędzonym pstrągiem i sosem vinegret z mango
20 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
2 godz. 30 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6, TM7)
15 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Migas z papryczkami Padrón
30 min
Sałatka ze szpinakiem; Roladki z ryby, cytrusowy sos maślany; Pączki z sera koziego i sos z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10 min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min