Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM6, TM7)
45 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM5)
1 godz. 50 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min