Urządzenia i Akcesoria
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
-
5 szczypt soli lub ilość do smaku
-
200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
120 g mleka
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
-
1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
-
100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
-
50 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
610 mg
Białko
4 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1 godz. 15 min
Zupa krem z ziemniaków XXL
55 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM5)
35 min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1 godz. 10 min
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
45 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Tajwańska szarpana suszona wieprzowina
1 godz. 40 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.