Verrines z rzodkiewki i koziego sera

Verrines z rzodkiewki i koziego sera

3.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 1 pęczek rzodkiewek z liśćmi (160-180 g)
  • 5 szczypt soli lub ilość do smaku
  • 200 - 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 120 g mleka
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego lub ilość do smaku
  • 1 płaska łyżeczka agaru (2 g)
  • 100 g koziego sera, miękkiego podzielonego na kawałki
  • 50 g jogurtu greckiego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 173 kcal / 724 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 610 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...