Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki z sosem jogurtowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 g jogurtu naturalnego
-
60 g majonezu
-
25 g szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 szczypty soli
-
500 g wody
-
600 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
740 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tylko 5 składników
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Sos soubise
30 min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 godz.
Kalafior z purée z groszku
40 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min