
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 250 g jogurtu naturalnego
- 60 g majonezu
- 25 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 2 szczypty soli
- 500 g wody
- 600 g ziemniaków, pokrojonych na 2 cm kawałki
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1h
Kalafior z purée z groszku
40min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Gotowanie dużej porcji ziemniaków (z osłoną noża miksującego)
40min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min
Jajka sadzone na parze
15min