Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
TM6 TM5

Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku

4.7 ( 311 ocen )

Składniki

  • 1 główka czosnku w łupinie
  • 1 łyżka soli plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
  • pieprz czarny, mielony do posypania czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania czosnku
  • 500 g wody
  • 800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
  • 1 gałązkę rozmarynu, świeżego
    lub 1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego
  • 80 - 90 g masła pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
360.6 kcal / 1508.6 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
39.2 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
602.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy