Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
TM5 TM6

Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku

Składniki

  • 1 główka czosnku, w łupinie
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
  • pieprz czarny, mielony, do posypania czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do polania czosnku
  • 500 g wody
  • 800 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego
  • 80 - 90 g masła, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1710 kJ / 409 kcal
Białko
5.8 g
Węglowodany
50.1 g
Tłuszcz
22.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie