Urządzenia i Akcesoria
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porcje
Składniki
-
1 główka czosnku w łupinie
-
1 łyżka soli plus dodatkowa ilość do posypania czosnku
-
pieprz czarny, mielony do posypania czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania czosnku
-
500 g wody
-
800 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
1 czubatą łyżeczkę rozmarynu, suszonego1 gałązkę rozmarynu, świeżego
-
80 - 90 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
602.9 mg
Białko
5 g
Kalorie
1508.6 kJ /
360.6 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
39.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane
50 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Purée ziemniaczane z groszkiem i mięta
45 min