
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki1000 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
-
wody280 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 - 90 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane2 - 4 gałązki
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
345.9 kcal /
1447 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
747.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska