Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z rozmarynem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
280 g wody
-
80 - 90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 4 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, posiekane
-
oliwa z oliwek (opcjonalnie) do polania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
747.1 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1447 kJ /
345.9 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
43.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Purée ziemniaczane
50 min
Purée ziemniaczane z maślanką
35 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min