Urządzenia i Akcesoria
Chleb portugalski (Pão de água)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz.
13 kromek
Składniki
-
280 g wody letniej
-
360 g mąki pszennej chlebowej (typu 650-750), plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki suchych drożdży10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
5 g soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
150.5 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
420.4 kJ /
100.5 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
20.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułki wielozbożowe z orzechami
3 godz. 40 min
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb IG (z niskim indeksem glikemicznym)
1 godz. 50 min
Turecki płaski chleb
2 godz.
Bułki wrocławskie
2 godz.
Chleb drwala
24 godz. 30 min