Urządzenia i Akcesoria
Bułki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 sztuk
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek
-
300 g wody letniej
-
70 g oliwy z oliwek70 g oleju
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
393.4 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1757.3 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
65.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki-trojaczki z ziarnami
2h 40min
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2h 45min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułeczki pszenno-żytnie
12h 30min
Podłużne bułki pszenne
3h 30min
Szybkie kajzerki
1h 50min
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Chleb jogurtowy
3h
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4h 35min
Bułki wrocławskie
2h