
Urządzenia i Akcesoria
Bajgle z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 sztuki
Składniki
-
jajko1
-
mleka100 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia25 g
-
cukru25 g
-
soli1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia650 - 700 g
-
wody ciepłej250 g
-
białko roztrzepane, do posmarowania bajgli1
-
mak ilość do posypania bajgli
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
125.1 kcal /
523.3 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
23.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
105.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska