![Bajgle z makiem Bajgle z makiem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B44C820-EF8C-4BDC-AF3E-FE27675DD622/Derivates/504dd60e-517c-4cd4-9fc7-e54b37df6896.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25
g cukru
lub 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 1 łyżeczka soli
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 - 700 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g wody, ciepłej
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania bajgli
- mak, ilość do posypania bajgli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523.3 kJ / 125.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Świderki z makiem
2h 10min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2 godz. 15 min
Chleb pszenny tostowy
3u.
Precle
1 godz.
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 Std. 45 Min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Bułeczki "Stokrotka"
1 godz. 5 min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min
Bułki wrocławskie
2h