
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
25
g cukru
lub 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 1 łyżeczka soli
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 - 700 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 250 g wody, ciepłej
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania bajgli
- mak, ilość do posypania bajgli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 551.8 kJ / 131.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chałka z kruszonką
1godz. 30min
Bułki wrocławskie
2godz.
Bułeczki "Stokrotka"
1godz. 5min
Rogale śniadaniowe
2godz. 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Rogaliki na piątkę
2godz. 20min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4godz. 35min
Francuska bagietka
3godz. 50min
Chleb pszenny tostowy
3godz.
Precle
1godz.
Mleczny chleb Tangzhong
2godz. 45min
Obwarzanki wałeckie
3godz.