Bajgle z makiem

Bajgle z makiem

4.9 4.0K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 sztuki

Składniki

  • jajko
    1
  • mleka
    100 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    25 g
  • cukru
    25 g
    25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • soli
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    650 - 700 g
  • wody ciepłej
    250 g
  • białko roztrzepane, do posmarowania bajgli
    1
  • mak ilość do posypania bajgli

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 125.1 kcal / 523.3 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 1.7 g
Węglowodany 23.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 105.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...