Urządzenia i Akcesoria
Bajgle z makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
24 sztuki
Składniki
-
1 jajko
-
100 g mleka
-
25 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego25 g cukru
-
1 łyżeczka soli
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
650 - 700 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
250 g wody ciepłej
-
1 białko roztrzepane, do posmarowania bajgli
-
mak ilość do posypania bajgli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
105.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
523.3 kJ /
125.1 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb portugalski (Pão de água)
4h
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Obwarzanki wałeckie
3h
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2h 40min
Rogale śniadaniowe
2h 10min
Francuska bagietka
3h 50min
Bułki wrocławskie
2h
Domowe bułki do hot dogów
2h 15min