
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25
g cukru
lub 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 1 łyżeczka soli
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 - 700 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g wody, ciepłej
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania bajgli
- mak, ilość do posypania bajgli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523.3 kJ / 125.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Zawijane drożdżówki z serem
Brak ocen
2 godz. 40 min
Tradycyjne bagietki
Brak ocen
2 godz. 30 min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
Brak ocen
2 godz. 45 min
Rogale śniadaniowe
Brak ocen
2 godz. 10 min
Chałka z kruszonką
Brak ocen
1 godz. 30 min
Precle
Brak ocen
1 godz.
Chleb pszenny tostowy
Brak ocen
3 godz.
Bułeczki "Stokrotka"
Brak ocen
1 godz. 5 min
Obwarzanki wałeckie
Brak ocen
3 godz.
Zakręcone bułeczki piknikowe
Brak ocen
50 min
Rogaliki z marmoladą
Brak ocen
50 min