Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jajko
- 100 g mleka
- 25 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25
g cukru
lub 25 g cukru trzcinowego, nierafinowanego - 1 łyżeczka soli
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 650 - 700 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 250 g wody, ciepłej
- 1 białko, roztrzepane, do posmarowania bajgli
- mak, ilość do posypania bajgli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523.3 kJ / 125.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5 min
Precle
1h
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40 min
Świderki z makiem
2u. 10min
Rogale śniadaniowe
2u. 10min
Obwarzanki wałeckie
3óra
Drożdżówki-serca z dżemem
2u. 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułki wrocławskie
2h
Francuska bagietka
3u. 50min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1h 40min