
Urządzenia i Akcesoria
Bułki wrocławskie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 sztuk
Składniki
-
mleka170 g
-
wody150 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
masła miękkiego30 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i bułek500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
267.3 kcal /
1118.9 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
50.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
376.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Domowe bułki do hot dogów
2 godz. 15 min
Chałka z kruszonką
1 godz. 30 min
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min
Rogale śniadaniowe
2 godz. 10 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 godz. 45 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.