
Urządzenia i Akcesoria
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
22 kromki
Składniki
-
120 g wody
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
250 g maślanki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
101.6 kcal /
424.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
20.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
113.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2h 45min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb orkiszowo-żytni z naczynia kamionkowego
2h 20min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Chleb z ziarnami
2h 30min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16h 30min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min
Francuska bagietka
3h 50min
Chleb pszenny z siemieniem lnianym
2h 30min
Chleb jogurtowy
3h
Chleb portugalski (Pão de água)
4h