
Urządzenia i Akcesoria
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
22 kromki
Składniki
-
wody120 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu600 g
-
soli2 łyżeczki
-
przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
maślanki250 g
-
olej rzepakowy do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
101.6 kcal /
424.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
20.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
113.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska