Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)

Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)

4.8 1.1K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
22 kromki

Składniki

  • wody
    120 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    600 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • maślanki
    250 g
  • olej rzepakowy do natłuszczenia
    olej kokosowy, do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 101.6 kcal / 424.8 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 0.6 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 113.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...