Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 godz. 30 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5min
Chleb pszenny na zakwasie
15h
Prosty chleb mieszany
3 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Rustykalna przyprawa do chleba
5min
Zakwas pszenno-jabłkowy
48u. 20min
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb drwala
24 Std. 30 Min
Chleb codzienny na zakwasie
12h
Ciabatty na zakwasie
17h