Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16h 45min
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28j 10 menit
Chleb drwala
24h 30min
Ziołowa przyprawa do chleba
5min
Rustykalna przyprawa do chleba
5min
Chleb codzienny na zakwasie
12h
Prosty chleb mieszany
3u. 40min
Chleb wenecki na zakwasie
17h 10min
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Chleb litewski na miodzie
30sa
Ciabatty na zakwasie
17h
Chleb na maślance i zakwasie
18h