Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb codzienny na zakwasie
12 Std.
Chleb na zakwasie z przyprawami
16 Std. 30 Min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 Std.
Chleb litewski na miodzie
30h
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14 Std. 30 Min
Rustykalna przyprawa do chleba
5min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Suszony zakwas
24 godz. 10 min
Ziołowa przyprawa do chleba
5min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 godz. 45 min
Dyniowy chleb na zakwasie
18 godz. 20 min