![Przyprawa do chleba Przyprawa do chleba](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4ade53c5-741c-4be5-82fc-aba3854b54fa/Derivates/256d149c-72c6-4b3d-a9ea-6ec013425011.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g kminku
- 30 g nasion kopru włoskiego, suszonych
- 25 g ziaren anyżu
- 10 g nasion kolendry
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1397 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 34.1 g
- Sód
- 35.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabatty na zakwasie
17 godz.
Śródziemnomorski chleb twarogowy na zakwasie
16 Std. 40 Min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Szwajcarski chleb rustykalny
25h 20 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Chleb pszenny na zakwasie
15 godz.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie (bez drożdży)
16 Std. 45 Min
Chleb na maślance i zakwasie
18h
Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie
14h 30min
Prosty chleb mieszany
3h 40 min
Chleb drwala
24hod. 30min
Chleb codzienny na zakwasie
12h