
Urządzenia i Akcesoria
Prosty chleb mieszany
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
26 kromek
Składniki
-
wody400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych10 g
-
miodu, płynnego10 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750500 g
-
mąki żytniej razowej plus dodatkowa ilość do oprószenia (patrz wskazówka)100 g
-
soli2 łyżeczki
-
przyprawy do chleba (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
85.8 kcal /
359.2 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
18.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
180.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ziołowa przyprawa do chleba
5 min
Rustykalna przyprawa do chleba
5 min
Przyprawa do chleba
5 min
Bułki pszenno-żytnie na zakwasie
14 godz.
Chleb orkiszowy z płatkami owsianymi i sezamem
1 godz. 45 min
Chleb drwala
24 godz. 30 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Chleb na maślance i zakwasie
18 godz.
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Chleb z ziarnami
2 godz. 30 min
Chleb jogurtowy
3 godz.