Dorady i ziemniaki gotowane na parze

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g selera naciowego bez łyka, pokrojonego na kawałki
  • 50 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
  • ½ ząbka czosnku
  • ⅓ łyżeczki nasion kolendry
  • ⅔ łyżki musztardy francuskiej
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 dorada, cała, oczyszczona (ok. 500 g)
  • 520 g wody
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 330 g ziemniaków pokrojonych na ok. 3 cm kawałki (patrz wariant)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 155.9 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1278.2 kJ / 305.5 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...