Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 sztuk

Składniki

  • 500 g wody
  • 100 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g mleka
  • 80 g cukru
  • 230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ⅓ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • olej do natłuszczenia
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 8.6 g
Kalorie 1350.9 kJ / 322.9 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 56.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...