
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1700 g
Składniki
Pesto bazyliowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
ząbek czosnku (opcjonalnie)1
-
migdałów, w płatkach15 g
-
liści bazylii, świeżych40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
oliwy z oliwek75 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Łosoś, fasolka szparagowa i ryż
-
filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (ok. 130 g każdy)4
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
wody1200 g
-
ryżu basmati200 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki400 g
-
masła1 łyżka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 160 g
Kalorie
278.5 kcal /
1165.3 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
88.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska