Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)

Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)

4.6 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1700 g

Składniki

Pesto bazyliowe
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbek czosnku (opcjonalnie)
    1
  • migdałów, w płatkach
    15 g
    15 g orzeszków piniowych
  • liści bazylii, świeżych
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 g
  • oliwy z oliwek
    75 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Łosoś, fasolka szparagowa i ryż
  • filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (ok. 130 g każdy)
    4
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • wody
    1200 g
  • ryżu basmati
    200 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    400 g
    400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • masła
    1 łyżka
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 278.5 kcal / 1165.3 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 88.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...