
Urządzenia i Akcesoria
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1700 g
Składniki
Pesto bazyliowe
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
15 g migdałów, w płatkach
-
40 g liści bazylii, świeżych
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
75 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Łosoś, fasolka szparagowa i ryż
-
4 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (ok. 130 g każdy)
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
1200 g wody
-
200 g ryżu basmati
-
400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżka masła
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 160 g
Kalorie
278.5 kcal /
1165.3 kJ
Białko
13.8 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
18.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
88.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA DLA DZIECI
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Marchewka i pietruszka na parze (BLW, dla dzieci)
25 min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15 min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15 min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min