Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)

Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)

4.4 53 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
1700 g

Składniki

Pesto bazyliowe
  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 15 g migdałów, w płatkach
    15 g orzeszków piniowych
  • 40 g liści bazylii, świeżych
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 75 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Łosoś, fasolka szparagowa i ryż
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (ok. 130 g każdy)
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia
  • 1200 g wody
  • 200 g ryżu basmati
  • 400 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej z obciętymi końcówkami, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
    400 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 160 g

Kalorie 278.5 kcal / 1165.3 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 18.4 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 88.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...