
Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z królika i purée z batatów
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
600 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
-
120 - 150 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
2 łyżeczkę tymianku, świeżego
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka soli
-
150 g zielonego groszku, mrożonego
-
200 - 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
150 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
-
50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
-
15 g mąki pszennej
-
240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
717 kcal /
2999.9 kJ
Białko
50.8 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
90 g
Błonnik
21.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
1555.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Królik w sosie "Marengo"
1 godz. 10 min
Makaron z kurczakiem, brokułem i szpinakiem (BLW, dla dzieci)
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Krupnik z kurczakiem (BLW, dla dzieci)
1 godz. 20 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min