Potrawka z królika i purée z batatów

Potrawka z królika i purée z batatów

2.8 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g pora pokrojonego w 1-2 cm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 g tuszki z królika, bez skóry pokrojonej na 6-8 cm kawałki
  • 120 - 150 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego tylko liście
    1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 2 łyżeczkę tymianku, świeżego
    1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 500 g batatów pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego
  • 200 - 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych na kawałki
  • 150 g marchewki pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 150 g rzepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 50 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 150 g kapusty włoskiej pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 15 g mąki pszennej
  • 240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 717 kcal / 2999.9 kJ
Białko 50.8 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 90 g
Błonnik 21.3 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1555.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...