Potrawka z królika i purée z batatów
TM6 TM5

Potrawka z królika i purée z batatów

2.7 (28 ocen)

Składniki

  • 200 g pora, pokrojonego w 1-2 cm plastry
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 600 g tuszki z królika, bez skóry, pokrojonej na 6-8 cm kawałki
  • 120 - 150 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki rozmarynu, świeżego, tylko liście
    lub 1 łyżeczka rozmarynu, suszonego
  • 2 łyżeczkę tymianku, świeżego
    lub 1 łyżeczki tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 500 g batatów, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 1 łyżeczka soli
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego
  • 200 - 250 g boczniaków, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 150 g rzepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
    lub 150 g kalarepy, pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 50 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 150 g kapusty włoskiej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
  • 15 g mąki pszennej
  • 240 - 250 g białej fasoli, z puszki (1 puszka), odsączonej z zalewy
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2999.9 kJ / 717 kcal
Białko
50.8 g
Węglowodany
90 g
Tłuszcz
18.8 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
21.3 g
Sód
1555.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy