Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g migdałów, ze skórką
-
60 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
250 g maku suchego
-
250 g mleka
-
40 - 60 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
40 g rodzynek
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
-
½ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.5 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3241.9 kJ /
774.8 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
95.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier limoncello (na spirytusie)
193 Std.
Zupa jarzynowa z zacierkami i kurczak szarpany BBQ z pampuchami i bułkami
1 Std. 15 Min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 Std. 30 Min
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 Std. 30 Min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 Min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 Min
Chłodnik z cukinii z miętą
2 Std.
Indyk pieczony z cytrynowym farszem
5 Std. 30 Min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 Std. 20 Min
Lody zabajone
9 Std. 15 Min
Placki ziemniaczane (rösti) z musem jabłkowym
40 Min
Zimowa czekolada do picia
10 Min