Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g migdałów, ze skórką
-
60 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
250 g maku suchego
-
250 g mleka
-
40 - 60 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
40 g rodzynek
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
-
½ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
54.5 mg
Białko
24.7 g
Kalorie
3241.9 kJ /
774.8 kcal
Tłuszcz
36.4 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
95.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Faworki klasyczne
1 h
Kakaowe mini galette z gruszkami (TM6, TM7)
1 h 30 min
Gofry klasyczne
35 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
45 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 h
Angielskie ciasto z bakaliami i marcepanem (Simnel cake)
3 h
Faworki bezglutenowe
1 h 15 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Dubajska czekolada
1 h 20 min
Nocna owsianka z siemieniem lnianym i jogurtem matcha
8 h
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Ciasto Lodowa Kraina
8 h 40 min