Urządzenia i Akcesoria
Bibimbap burrito
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
200 g rostbefu, pokrojonego w paski (5 x 2 cm)200 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (5 x 2 cm)
-
2 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
10 - 20 g koreańskiej pasty chili gochujang (patrz wskazówka i wariant)
-
10 g sosu sojowego plus 1 łyżeczka
-
30 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
¼ łyżeczki soli plus 2-3 szczypty
-
15 g zielonej cebulki ze szczypiorkiem pokrojonej na 2 cm kawałki
-
10 g oleju plus 1 łyżka
-
75 g pieczarek, pokrojonych w 0,5 cm plastry75 g grzybów shiitake, świeżych pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
½ łyżeczki ziaren sezamu, białego
-
180 g ryżu do sushi
-
60 g marchewki pokrojonej w paski (0,5 x 4 cm)
-
60 g liści szpinaku, świeżych
-
60 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
½ łyżeczki oleju sezamowego, prażonego
-
2 jajka
-
2 tortille pszenne (Ø ok. 30 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1759 mg
Białko
42.9 g
Kalorie
3763.9 kJ /
899.6 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
110.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
1 godz.
Kurczak z kimchi i ryżem
35 min
Burgery z fileta kurczaka jalapeño
50 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Bowl z ryżem i łososiem
50 min