Koreańskie tosty

Koreańskie tosty

4.8 36 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 4 plastry boczku parzonego, wędzonego
  • 40 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 80 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 4 kromki chleba mlecznego Shokupan, o grubości ok. 3 cm (patrz wskazówka)
  • 2 ½ łyżki masła klarowanego
  • 2 plastry sera cheddar
  • 3 jajka
  • 25 g mleka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • szczypiorek posiekany, do dekoracji
  • 4 łyżki sosu sriracha mayo plus dodatkowa ilość do dekoracji (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2020 mg
Białko 46.7 g
Kalorie 4876.8 kJ / 1165.6 kcal
Tłuszcz 58.2 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Węglowodany 113.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...