
Urządzenia i Akcesoria
Koreańskie tosty
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
4 plastry boczku parzonego, wędzonego
-
40 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
4 kromki chleba mlecznego Shokupan, o grubości ok. 3 cm (patrz wskazówka)
-
2 ½ łyżki masła klarowanego
-
2 plastry sera cheddar
-
3 jajka
-
25 g mleka
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek posiekany, do dekoracji
-
4 łyżki sosu sriracha mayo plus dodatkowa ilość do dekoracji (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2020 mg
Białko
46.7 g
Kalorie
4876.8 kJ /
1165.6 kcal
Tłuszcz
58.2 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
25.7 g
Węglowodany
113.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Hity 2025
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Koreańska surówka z ogórków (TM6)
5 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6)
20 min
Kanapki rainbow (TM6)
40 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6)
30 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Sos sriracha-mayo
5 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min