Urządzenia i Akcesoria
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki sosu sambal oelek (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
200 g ogórka
-
120 g marchewki
-
120 g kapusty pekińskiej
-
50 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
20 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g sosu Hoisin
-
1270 g wody
-
200 g ryżu jaśminowego
-
200 g różyczek brokułu pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżka oleju
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
4 łyżki pędów bambusa, z puszki (opcjonalnie) odsączonych, pokrojonych w słupki
-
liście kolendry, świeże posiekane, do dekoracji
-
liście mięty, świeże posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1399.6 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
2615.3 kJ /
625.1 kcal
Tłuszcz
31.9 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
66.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MISKI MOCY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl z kurczakiem, serem feta i dipem paprykowym
40 min
Koreański makaron japchae (TM5)
1 godz. 15 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Sos Hoisin
5 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Kurczak w sosie sezamowym z ryżem i chrupiącymi warzywami
40 min