
Urządzenia i Akcesoria
Małże w zielonym sosie curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
limonki ekologiczne2
-
liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość posiekanych liści, do dekoracji15 g
-
zielonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość papryczki pokrojonej w plastry, do dekoracji60 g
-
ząbki czosnku2
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół30 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry15 g
-
nasion kolendry1 łyżka
-
nasion kminu rzymskiego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek30 g
-
sosu sojowego20 g
-
mleczka kokosowego350 - 400 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
małżów, świeżych oczyszczonych, w muszlach (patrz wskazówka)1200 - 1500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
402.2 kcal /
1683.8 kJ
Białko
30.2 g
Tłuszcz
25.7 g
Węglowodany
18.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.3 g
Sód
865.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska