Chleb bezglutenowy

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 kromek

Składniki

  • 100 g ryżu długoziarnistego
    100 g ryżu basmati
  • 50 g nasion soi, suchych
  • 200 g wody
  • 5 g świeżych drożdży
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 10 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    10 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 25 g mąki kukurydzianej
  • ½ łyżeczki soli
  • woda do skropienia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Sód 118.3 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 232.4 kJ / 55.5 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...