Urządzenia i Akcesoria
Chleb bezglutenowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 kromek
Składniki
-
100 g ryżu basmati100 g ryżu długoziarnistego
-
50 g nasion soi, suchych
-
200 g wody
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g świeżych drożdży
-
10 g łusek babki jajowatej, mielonych10 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
25 g mąki kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
woda do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
118.3 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
232.4 kJ /
55.5 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 Std. 20 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 Std. 20 Min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 Std. 30 Min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 Std. 40 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 20 Min