Urządzenia i Akcesoria
Chleb bezglutenowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
10 kromek
Składniki
-
100 g ryżu basmati100 g ryżu długoziarnistego
-
50 g nasion soi, suchych
-
200 g wody
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g świeżych drożdży
-
10 g łusek babki jajowatej, mielonych10 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
25 g mąki kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
woda do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
118.3 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
232.4 kJ /
55.5 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 h 10 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 h 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 h
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 h 20 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 h 30 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 h 45 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 h 30 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 h 30 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 h
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 h 20 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 h 40 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 h 25 min