![Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/217621.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 3 łyżeczki zakwasu z quinoa, np. BioVegan®
- 10 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 350 g mąki ryżowej
- 150 g mąki gryczanej
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 25 kromek
- Kalorie
- 7617 kJ / 1802 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 132 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50 min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min