
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 70 g ryżu białego, długoziarnistego
- 85 g płatków owsianych bezglutenowych
-
15
g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
lub 15 g łusek babki jajowatej, mielonych - 3 białka (patrz wariant)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka soli
- 30 g octu jabłkowego
- 170 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 200 kcal / 837 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 godz.
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 20 min