Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia

Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia

3.7 52 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 sztuki

Składniki

  • 30 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
  • 70 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 85 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 15 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    15 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 3 białka (patrz wariant)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g octu jabłkowego
  • 170 g wody letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 628 mg
Białko 9 g
Kalorie 837 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...