Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
TM6 TM5

Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia

3.7 (27 ocen)

Składniki

  • 30 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
  • 70 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 85 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 15 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
    lub 15 g łusek babki jajowatej, mielonych
  • 3 białka (patrz wariant)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 g octu jabłkowego
  • 170 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
837 kJ / 200 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
4 g
Sód
628 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy