![Bułki na proszku do pieczenia Bułki na proszku do pieczenia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/27F4508B-096F-4993-A7F1-E60499CE69A5/Derivates/36CC3B8D-2EAB-4283-8B7C-D90CF99DA865.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g płatków owsianych bezglutenowych (patrz wskazówka)
- 70 g ryżu białego, długoziarnistego
- 85 g płatków owsianych bezglutenowych
-
15
g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
lub 15 g łusek babki jajowatej, mielonych - 3 białka (patrz wariant)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 1 łyżeczka soli
- 30 g octu jabłkowego
- 170 g wody, letniej, plus dodatkowa ilość do zwilżenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 628 mg
Alternatywne przepisy
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb)
1 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 Std. 20 Min
Koktajl czekoladowy
10 min
Mąka pełnoziarnista
5 Min
Bezglutenowy zakwas owsiano-ryżowy
96 godz. 20 min
Koktajl z herbatą matcha i pistacjami
10 min
Kawa parzona
20 Min
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
35 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min