Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną

Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną

3.4 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • ryżu białego, długoziarnistego
    350 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    50 g
  • wody
    200 g
  • mleka
    200 g
    200 g napoju roślinnego, np. sojowego, ryżowego, migdałowego
  • cukru
    1 łyżeczka
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    40 g
  • mąki kukurydzianej
    50 g
  • soli (2 łyżeczki)
    10 g
  • jajko
    1

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 94.2 kcal / 394.3 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 185.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...