Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną

Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną

3.4 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki

Składniki

  • 350 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 200 g wody
  • 200 g mleka
    200 g napoju roślinnego, np. sojowego, ryżowego, migdałowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 50 g mąki kukurydzianej
  • 10 g soli (2 łyżeczki)
  • 1 jajko

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 94.2 kcal / 394.3 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 185.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...