Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
350 g ryżu białego, długoziarnistego
-
50 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
200 g wody
-
200 g napoju roślinnego, np. sojowego, ryżowego, migdałowego200 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
50 g mąki kukurydzianej
-
10 g soli (2 łyżeczki)
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
185.7 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
394.3 kJ /
94.2 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 Std. 20 Min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 Std. 25 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min