
Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
22 kromki
Składniki
-
350 g ryżu białego, długoziarnistego
-
50 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
200 g wody
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
50 g mąki kukurydzianej
-
10 g soli (2 łyżeczki)
-
1 jajko
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
94.2 kcal /
394.3 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
17 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
185.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska