Wersje kompatybilne
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g ziaren kukurydzy, suszonych, do popcornu
- 65 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 80 g komosy ryżowej (quinoa)
- 40 g nasion chia
-
10
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- 30 g oliwy z oliwek
- 25 g miodu
- 250 g wody, letniej
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 491 kJ / 117.4 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb z garnka
3h
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Bezglutenowe bułki
1h 15min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15h
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2h 45min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1h 30min