Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej

Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej

3.0 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 kromek

Składniki

  • ziaren kukurydzy, suszonych do popcornu
    170 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    65 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    80 g
  • nasion chia
    40 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    10 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • miodu
    25 g
  • wody letniej
    250 g

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 117.4 kcal / 491 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 16.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...