Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej

Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej

3.1 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 kromek

Składniki

  • 170 g ziaren kukurydzy, suszonych do popcornu
  • 65 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 80 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 40 g nasion chia
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 25 g miodu
  • 250 g wody letniej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Białko 3.3 g
Kalorie 491 kJ / 117.4 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Węglowodany 16.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...