
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g płatków owsianych bezglutenowych
- 200 g ryżu białego, długoziarnistego
- 360 g wody, lekko ciepłej (ok. 30°C, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 744.6 kJ / 178 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 3.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb bezglutenowy na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 20min
Lody śmietankowe w wafelku
6h 30min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 Std. 50 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bagietka bezglutenowa
1h 45min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 godz. 40 min