
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti napoletana (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
10 liści bazylii, świeżych
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
5 g masła
-
400 g pomidorów, dojrzałych przekrojonych na pół
-
50 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki cukru
-
130 g makaronu, suchego, typu spaghetti z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
337 kcal /
1410.1 kJ
Białko
10.4 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
597.2 mg