Zupa jarzynowa i danie na Varomie

4.7 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek
    40 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • filet z piersi kurczaka podwójny (400-700 g), bez skóry, pokrojony na kawałki (ok. 2 x 2 x 1 cm)
    1
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 - 2 łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 - 80 g
  • pomidor (ok. 180 g), przekrojony na pół
    1
    2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    120 g
  • różyczek brokułu
    120 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • makaronu, suchego np. kokardki, muszelki, orzo lub zacierki, o długim czasie gotowania (min. 12 min, patrz wskazówka)
    80 g
  • warzyw, mieszanych świeżych, np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek, pokrojonych na kawałki
    200 g
    200 g warzyw, mieszanych, świeżych, np. cukinii, marchewki, dyni, pokrojonych na wstążki (patrz wskazówka)
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu lub 18% tłuszczu
    2 łyżki
    2 łyżki jogurtu naturalnego, lub greckiego
  • natka pietruszki, świeża do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 282.4 kcal / 1181.6 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 740.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...