Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
1750 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
ser parmezan, tarty do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1313.9 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
2116.2 kJ /
505.8 kcal
Tłuszcz
9.8 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
80.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti carbonara (TM7)
40 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Brookies (ciasteczkowe brownie)
3 godz.
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.