
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
5 porcji
Składniki
-
1750 g wody
-
2 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
500 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 puszka tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 180 g), odsączonego z zalewy
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
ser parmezan, tarty do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
505.8 kcal /
2116.2 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
80.7 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
1313.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Wolno gotowane ossobuco z szafranowym risotto (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Tantanmen Ramen
45 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min