Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)80 g
-
orzechów pistacjowych, solonych (patrz wskazówka)40 g
-
surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w 1-2 cm kostkę200 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół120 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody700 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
makaronu, suchego, typu spaghetti300 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
718.5 kcal /
3006.3 kJ
Białko
24.4 g
Tłuszcz
40 g
Węglowodany
64.8 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
14.1 g
Sód
636.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Cynamonki na parze
50 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6)
30 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Pesto pistacjowe
10 min
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1 godz.
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min