Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
250 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
30 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g migdałów, blanszowanych15 g migdałów prażonych, niesolonych
-
1 ząbek czosnku
-
30 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
25 - 30 g oliwy z oliwek
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
3 suszone pomidory, w oleju (ok. 20 g), odsączone, pokrojone w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM6)
25 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Wegańskie zielone curry z tofu
25 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min