Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2528 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35min
Limoncello spritz
10min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1h
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35min
Gotowanie makaronu (TM7)
20min
Spaghetti napoletana (TM7)
40min
Mac'n'cheese
50min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15min
Zupa dyniowa
25min