Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
30 g cebuli szalotki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
20 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1200 g wody
-
¾ łyżeczki soli
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
3 jajka
-
1 żółtko
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2528 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Truskawkowa iced matcha
5 min
Muffiny warzywno-jajeczne z wędzonym łososiem
45 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min