Soupe de poisson

Soupe de poisson

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon coupé en quatre
  • 100 g de carotte en rondelles
  • 65 g de blanc de poireau en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g de vin blanc
  • 100 g de tomates concassées en conserve
  • 75 g de tomates en morceaux
  • 250 g de poisson blanc (aiglefin, cabillaud, merlu)
  • 1 pincée de piment en poudre
  • ½ dose de safran
  • 180 g d'eau
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • baguette en rondelles frottées à l’ail et à l’huile

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 389 kcal / 1627 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...