Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard

Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard

3.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • 500 g de poisson de roche (12 cm de longueur max.), sans la tête
  • 70 g d'oignon coupé en morceaux
  • ½ bulbe de fenouil coupé en morceaux
  • 1 anis étoilé
  • 1 feuille de laurier frais
  • 2 pincées de piment de Cayenne en poudre à ajuster en fonction des goûts
  • 20 g d'huile d'olive
Le jour même
  • 20 g d'huile d'olive
  • 15 g de pastis
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de concentré de tomate
    2 tomates, coupées en morceaux
  • 500 g de jus d'orange
  • 1 dose de safran

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.5 g
Kalorie 576 kJ / 139 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 8.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...