![Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard Soupe de poisson de roche - Sébastien Richard](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB7266C6-F567-45AD-9E8C-7F04DAE65E67/Derivates/5A1FC1EB-BA00-4D3F-AC28-6A19A7D2BB12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de poisson de roche (12 cm de longueur max.), sans la tête
- 70 g d'oignon, coupé en morceaux
- ½ bulbe de fenouil, coupé en morceaux
- 1 anis étoilé
- 1 feuille de laurier frais
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 15 g de pastis
- 500 g d'eau
-
1
c. à café de concentré de tomate
lub 2 tomates, coupées en morceaux - 500 g de jus d'orange
- 1 dose de safran
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kJ / 139 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.8 g