Salade aux fruits de mer

Salade aux fruits de mer

2.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • 110 g d'échalotes coupées en deux
  • 100 g de vin blanc sec
  • 400 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 400 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 250 g de petits pois frais
  • 300 g de carottes coupées en morceaux
  • 10 brins de ciboulette fraîche ciselés
  • 5 brins de coriandre fraîche
  • 5 g gingembres frais
  • 40 g de vinaigre de riz
  • 50 g d'huile d'olive
  • 30 g de mirin
  • 10 g de sauce soja sucrée
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.3 g
Kalorie 713.7 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 9.2 g
Błonnik 423 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...